Zandvoort en Assen aan het woord! | SLIPSTREAM – RTL GPViews:16508|Rating:4.47|View Time:26:18Minutes|Likes:276|Dislikes:33
Krijgen we binnen enkele jaren een Grand Prix van Nederland? Zien we Nyck de Vries volgend jaar in een reserverol in de Formule 1 en wat zijn de kansen van Max Verstappen in Brazilië? Kees van de Grint en Allard Kalff hebben weer een hoop te bespreken in de nieuwe aflevering van Slipstream!

Meer informatie over KWC Match en hoe jij het ondershirt van Max Verstappen kunt bemachtigen? Check: https://r.tl/2ANkKEN

Abonneer je op ons kanaal: http://bit.ly/2nA2U1t

Website : http://www.rtlgp.nl
Facebook : https://www.facebook.com/rtlgp
Twitter : https://twitter.com/rtlgp
Instagram: https://www.instagram.com/rtlgp

You may also like...

40 Responses

 1. Adis Cehadarevic says:

  Figtich

 2. L H says:

  Ik zeg nieuw circuit bouwen op een waddeneiland ofzo want beiden zijn eigenlijk niet geschikt of er moeten hele hoge kosten komen

 3. rinie riepma says:

  Allard preekt voor eigen parochie, geen enkel onafhankelijk journalistiek in deze. Zandvoort is Qua infrastructuur een ramp die dan zal neigen naar Franse toestanden, de circuit faciliteiten beschikbaar voor F1 zijn minimalistisch en met die baanbreedte/inhaalmogelijkheden kom je al snel in een race a la Hungaro Ring of te wel de Mickey Mous race van elk F1 seizoen en zou een twijfelachtige eer zijn om die titel eventueel over te gaan nemen.

 4. rinus202 says:

  alleen maar fans van Assen, die negatief zijn over Zandvoort? De keuze is al gemaakt! Zandvoort.

 5. kiekiek says:

  Meer dan 35 jaar geleden laatste race Zandvoort?, 1985-2018, euhm. nee.

 6. Sjoerd Wiggemansen says:

  Spruitjes viert weer hoogtij!
  Zandvoort is het > punt. Waarom? Amsterdam, hotel en cultuur in de Randstad voor de crews en gasten. De zaken eromheen komen al 50 jaar hoognodig voor echte infra verbetering in anmerking en niet alleen in het GP geval maar ook een oude wens voor de kust qua toerisme etc. Nu doorpakken met een pakket in parkeerfaciliteit extern en de kustweg verbinding aansluiten met een snelweg I.p.v. een N weg in Zuid en tunnel naar noord vanaf de zeeweg. Voorts is een super- sneltram vanaf Schiphol een adequate oplossing om de kust voor meer toerisme te ontsluiten met zijvertakking lijnen naar Noordwijk en IJmuiden voor de komende decennia. In het Belgie hebben ze dat al een eeuw voor elkaar……..

 7. Paul C says:

  Het wordt tijd om ermee te stoppen, Zandvoort is niet geschikt. De baan wel maar om 150.000 mensen naar de plaats van het ongeluk te krijgen is onmogelijk. Kijk maar die Jumbo race dagen. HET GAAT NIET WERKEN.

 8. 1983banana1983 says:

  Wat een zuurpruim die Jos van het circuit van Assen 🙂 Als je kijkt naar Liberty, waar wil je zaken mee doen? Zuurpruim Jos van een circuit als Assen of een Prins van het Koninkrijk der Nederlanden van een circuit met de historie als Zandvoort? 😉

 9. Arnaud de Jong says:

  Haha, lekker prinsje! 3:35 2 biljoen mensen…

 10. Simon F B says:

  Ze zijn wel erg onpartijdig hé… Assen is veel beter kwa infra

 11. Surajnwk 0 says:

  monaco is wel meer de uitzondering dan de regel. Zandvoort zou goed zijn maar je wilt niet hetzelfde hebben als bij Paul Ricard dit jaar waar meer dan de helft van de mensen het circuit niet konden bereiken

 12. Brian Borgman says:

  GP in NL gaat volgens mij niet gebeuren. Nederlanders smijten niet zo met geld….

 13. dutchpy dutchpy says:

  Veel vragen zonder ook maar een echt antwoord. De handtekeningen zijn nog steeds niet gezet. PUNT

 14. Filthje Filth says:

  Ik ga deze video niet eens bekijken want ik weet het eind resultaat toch al en daarmee ook mijn keuze om niet heen te gaan.
  Jongens en meisje dit heeft niets met racen te maken maar is puur politiek en daarom zeg ik jammer Assen jullie hadden een full house in handen maar ook al was het een "royal"Flush het gaat toch naar Zandvoort. zo heeft onze criminele prins weer een mooi circuit waar hij niets voor betaalt heeft, en de appel valt inderdaad niet ver van de boom en het enige waar de drie noordelijk provincie goed voor zijn is de rekening betalen

 15. granderoberto22 says:

  Tenenkrommende uitzending
  Alsof er een klein kind zit die toch echt liever patat wil in plaats van pizza zoals vele anderen….

 16. Ferry Sonder says:

  Allard Kalf je bent een beste vent, maar dat gekleurde "ik wil Zandvoort" is nogal irritant. Zandvoort is totaal ongeschikt als F1 circuit, alles ademt jaren 70. Kijk naar Assen, modern, goed bereikbaar, campings, je kunt helikopters vrachtwagens en alles gewoon kwijt. Ben 1 keer naar Zandvoort geweest, DTM en Christijan Albers kwam z'n F1 auto showen. Was meteen m'n laatste keer. 5 uur over terugweg gedaan met de trein. Op n zonnige dag is Zandvoort al onbereikbaar. Alsjeblieft naar Assen want ik zou me kapot schamen als er op Zandvoort zou worden geracet

 17. Remco Geerts says:

  Prince uuuuhhhh… Ja uuuhhhhhh, dan doen we uuuhhhhhh

 18. Jef Horians says:

  Grand Prix van Nederland op het circuit van Zandvoort en de Grand Prix van Europa op dat van Assen.

 19. Antonius vd Klis says:

  Ik zou Zandvoort het leukste vinden. De omgeving van Assen is ook niet zo goed als bij Zandvoort. Spreek, er zal rondom Zandvoort meer geld worden uitgegeven. Om meer te verdienen moet je eerst investeren, dus aan de slag zou ik zeggen. Wij Nederlanders staan er om bekend altijd wat te zeiken te hebben, we moeten ook wel, want we leven in een heel klein landje met velen. Maar het zou toch te gek zijn als we twee fenominale race circuits hebben! Zandvoort voor de F1 en andere auto klasses en Assen voor de de Moto GP en andere motor wedstrijden. Je zou ze ook een andere naam kunnen geven, die wij enkeld snappen, het OETMOEN race circuit en he SON IN DE SEE SIEN SAKKEN circuit (smile)

 20. Willy Roes says:

  Een Grote Prijs van Nederland is een geweldig idee maar, als oer Belg had ik het effe anders gezien. Vermits de Grote Prijs van België verlieslatend is en enkel kan overleven door de massa Nederlanders die Max komen steunen, is het zeer verwonderlijk dat de uitbaters van Francorchamps nog geen contact hebben opgenomen met Nederland. Zou het niet fantastisch zijn om alternerend een Grote Prijs van Nederland en België te organiseren op de mooiste omloop van het Formule 1 seizoen? Nederland zou geen monstersommen moeten investeren en het zou een win win situatie creëren. De keerzijde is uiteraard dat het gebeuren niet op Nederlands grondgebied plaatsvindt. Hier moet toch enig reactie op komen denk ik.

 21. Streetl3gal says:

  Het programma wordt er niet echt interessanter op door alle telefoon gesprekken. Hoop op een Grand Prix in Nederland, het liefst Zandvoort. Laat ze een pier bouwen waar een veerpont aan kan zodat je niet al het verkeer in Zandvoort hebt.
  Of het een spektakel gaat worden dat moeten we nog maar gaan zien.
  Misschien kunnen ze de race live uitzenden op NOS!

 22. Alex Bernadina says:

  Kom op mensen, niet altijd zo negatief reageren , wees toch eens blij dat er mensen zijn die de GP naar Zandvoort willen halen.

 23. Alex Bernadina says:

  Je kan zeggen wat je wilt over Allard, maar zijn foon staat vol met nummers van belangrijke mensen in de autosport. en hup, hij belt ze gewoon op.

 24. Circuits of the past says:

  Van mij mag de Grand Prix naar Zandvoort, maar mijn grootste zorg is de aanpassingen aan de baan. Op 6:14 noemt Bernhard enkele aanpassingen die gedaan moeten worden. Met een hoek van 15 graden voor de Arie Luyendijkbocht (Ik wil hem ook nog steeds Bos Uit noemen) bedoelt hij waarschijnlijk de vangrail.

  Interessant is dat hij het niet heeft over de mogelijke amputatie van de Gerlachbocht en de Hugenholtzbocht om het rennerskwartier te vergroten. Mocht dat gebeuren dan is Circuit Zandvoort verknoeid! Het zijn niet alleen die twee bochten, het is de hele sprint richting Scheivlak. Wanneer je na de Tarzanbocht rechtstreeks de Hunserug opdraait is die sprint een stuk korter en langzamer. Daarmee zou het meest sensationele en authentieke deel van het circuit verloren zijn.

  Dus wat mij betreft een Grand Prix op Zandvoort, maar niet ten koste van de uitdagende layout van het circuit!

 25. Doubledeepfried says:

  Mooiste circuit? Top10 ja, maar rij/kijk toch liever op Spa.

 26. EL-Jay says:

  Ik ken Zandvoort als mijn broekzak, ben in die omgeving geboren en getogen, maar ken Assen ook heel goed en op beiden bereden. Ik heb alleen belang bij dat de GP naar Nederland komt en dat deze daar ook blijft. Waar dat gehouden wordt moet afhangen van de kwaliteit en ervaring van de organisatie die dat al jaren lang heeft in aantallen van 100.000 bezoekers in zo'n weekend.
  Infrastructuur en begeleiding daarin om alle verkeersstromen vlot te laten verlopen en ruim voldoende camping als vast onderdak verblijven al reeds in de vingers hebben. Aan jullie om zonder voorkeur vooraf dat af te wegen.

  Die dat heeft, moet als eerste op koppositie staan om het te mogen organiseren en niet zoals het nu gebeurd door een krant van lage nieuwswaarde berucht om zijn sensationele grote koppen met weinig inhoudelijke tekst, een voorkeur publicitair door te drukken, beetje handjeklap, ouwe jongens krentenbrood ruikt het er wel naar.

  Ik vind het jammer dat een landelijk boulevardblad zo'n impact heeft bijgedragen en ik denk dat dit een vooropgesteld politiek plan is geweest van bewust lekken, om het naar Zandvoort gekleurd te krijgen. Jammer dat zoiets als integriteit in zo'n onderhandeling wordt beschaamd.
  Complot theorie? Zeker weten!
  Nogmaals, maakt mij persoonlijk niet uit waar het komt, als het maar komt, maar er is niet goed gewogen naar ervaring, infrastructuur en capaciteit en daar is de Zandvoort club niet correct mee omgegaan. Denk wat je wilt, maar zo kijk ik er tegen aan. Het stinkt gewoon, tijd voor schone sokken.

 27. rup pert says:

  Misschien kunnen ze om en om de GP van Nederland organiseren..

 28. R.L. Schuurman says:

  Poll over Assen is inderdaad onafhankelijk en geïnitieerd door de verstappen fanclub.

 29. Hessel says:

  Iedereen zijn verhaal dat de infra van zandvoort niet goed is blah blah blah. Die van assen is ook niet geweldig

 30. Oscar Olie says:

  Geeft de burger moed? Ik heb zijne Exellentie deze keer diverse malen horen praten over steun van de overheid. Die overheid gaat dus mijn belastingcenten hiervoor gebruiken, en ik zie er nooit meer iets van terug, tenzij ik op een betaalzender kijk… Zijn jullie blind????

 31. Dennis Veenma says:

  Ik snap de rivaliteit niet tussen hun. Als ze dit meerdere jaren willen gaan organiseren waarom dan niet het ene jaar Zandvoort en het andere jaar Assen dan is iedereen blij zolang Max maar de thuisrace wint in 2020 het jaar dat hij wereldkampioen wordt.

 32. Blockiee says:

  Andre Maes laat wel weten dat dat ingaat tegen het Benelux contract, en de GP van Belgie dan noodgedwongen zal moeten stoppen (wegens te dicht bij elkaar en dus niet meer rendabel). Is dit realistisch of is dit gewoon even de spieren laten rollen??

 33. Herp Derp says:

  Zandvoort is echt een pracht circuit heb er 2 maanden geleden nog op gereden maar het is echt niet geschikt voor een nederlandse gp. De infrastructuur loopt zwaar achter , ga maar eens naar supercar sunday met 28-35 graden en je staat langer in de dile dan dat je op het circuit kan lopen. Het paddock is klein en heeft een ontzettend knelpunt (bij de hugenholtz) waar vanalles vast gaat lopen. En dan heb ik het niet eens over het circuit gehad. Echt super tof om te rijden maar 80% is niet breed genoeg voor 2 formule 1 autos naast elkaar dus wheel to wheel racing kan niet. Het rechte stuk is te kort om met deze volgafstand genoeg in te lopen voor een remactie. De enige 2 redenen zijn dus de uitdaging voor de rijder(die je ook op monaco hebt en we weten allemaal hoe kut races daar de afgelopen jaren waren). En de historie maar dat is al 30 jaar geleden , het overgrote deel van f1 fans hecht hier dus geen waarde aan.
  Mooi circuit maar het is vergane glorie die goed geschikt is voor classic races en circuitdagen. De f1 moet overigens gewoon naar assen , 1 afslaggie van de snelweg rotondetje op en je bent er.

 34. Jaimy Groenhuijzen says:

  13:30 noemt hij hem nou echt OLAF?!?

 35. Dutchography says:

  Het zal wel lastig worden voor Assen om te wedijveren met Zandvoort als de gevestigde orde zó ontzettend op de hand Zandvoort is.

 36. Kelkschiz says:

  Goed bezig mannen

 37. LeviSpaargaren says:

  Albon heeft nu wel meer punten in de F2 dan de vries. ik denk dat ze redelijk gelijk op lopen.

 38. Herbert Hendriks says:

  lijkt wel alsof Allard betaald word door Zandvoort. zeg me maar eens hoe je het dan voorstelt, 50.000+ mensen die naar zandvoort gaan. moet je zeker al vrijdags in de file staan om op zondag de race te mogen zien. infrastructuur is echt zwaar onder het nivo

 39. emiel1976ep says:

  Ik hoop op een gp in Nederland en het maakt mij niet uit waar. Desondanks als ik zou mogen kiezen, dan kies ik voor Assen. Dat cirque is veel mooier dan Zandvoort en dan met name ook wat er om de baan is gedaan voor de toeschouwers. Zandvoort heeft een kleine tribune en de rest is een zandbak waar je niet echt prettig kunt zitten als je er heel de dag blijft. Dat moet echt anders.

  Honda gaat lekker en ik hoop zo dat ze in de winter nog wat vinden aan vermogen zodat ze vanaf de start al mee kunnen komen. Ik denk alleen dat het in Canada of iets later word, tot er een update komt die de aansluiting vind die Redbull in staat stelt om echt mee te kunnen doen en dat in 2020 ze een motor hebben die gelijk is aan de andere 2. Redbull heeft wel een auto die met minder pk, gewoon mee kan doen en ik zie ze volgendjaar zeker veel vaker voor overwinningen vechten.
  Het wordt in iedergeval een heel stuk interessanter dan met de Renault motor.
  Ook verwacht ik dat Ferrari weer sterk is en mee gaat doen voor de titel. Dat deden ze dit jaar ook, maar Vettel en ook het team hebben een titel weggegooid.

  De nieuwe regels geven Redbull ook weer wat kans om vooral in het begin met het chassis het verschil wat kleiner te maken.
  Ik kijk in iedergeval al uit naar 2019. Brazilië nu ook nog maar de laatste race mogen ze overslaan.

 40. Ronald de Rooij says:

  Inhalen met een F1 auto op Zandvoort lijkt mij alleen bij de Tarzanbocht mogelijk. Maar ik ben been coureur, zeg ik er gelijk bij. Ik denk dat Zandvoort ongeschikt is. Assen zit ik ook niet op te wachten. Als we nou Spa met zijn allen omarmen, wordt het daar het grootste feest ooit. We leggen gewoon een hogesnelheidslijn van Utrecht naar Spa aan, met Italiaanse hogesnelheidstreinen! Oh, wacht… fyra.. Nou ja, zoiets dus. GP van de Benelux!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *